Aktuality

Futurum FOOD FEST | 19. a 20. října

Přidáno: 4 září 2018

Futurum FOOD FEST je za dveřmi! Už 19. a 20. října proběhne v OC Futurum Brno čtvrtý ročník jedinečného kulinářského festivalu. Těšit se můžete na dva dny plné chutí, vůní a rozmanitých pokrmů z celého světa – od amerických hamburgerů a kanadských poutines, přes čínské knedlíčky a vietnamské rolky, až po indické kuřecí biryani nebo proslulou thajskou polévku tom yum.

Chybět nebudou sladké donuty, cupcaky, vafle, speciální asijské dezerty a spousta dalších laskomin.

Milovníci netradičních gurmánských zážitků a chutí mohou ochutnat hmyzí speciality.

Vybírat můžete z pestré nabídky nápojů – káva, přírodní džusy, víno nebo pivo z brněnského minipivovaru. Pro fajnšmekry připravíme ochutnávky kvalitní kanadské whisky.

Nezapomeňte nás sledovat na Facebooku! Postupně představíme všechny účastníky festivalu.

Celé festivalové menu odhalíme co nevidět!

Pablo Escobar

Proslulé burgery od Pabla – housky z domácí pekárny, kvalitní hovězí maso a jedinečné omáčky.

  • Monty Jack Burger (Houska upečená v Pablově rodinné pekárně, 100% hovězí mleté maso s najemno strouhaným anglickým cheddarem by Pablo, sýrová omáčka z cheddaru a ementálu, ledový salát a nakládaný okurek)
  • Relisher Burger (Houska upečená v Pablově rodinné pekárně, 100% hovězí mleté maso s bylinkovým máslem by Pablo, plátky opečené za studena uzené slaniny, relish z červené cibulky, okurku a kapar, majonéza, ledový salát.)

Red Piranha

Vyhlášené asijské speciality dotažené k dokonalosti.

  • Thajská polévka tom yum
  • Kuřecí sweet & sour s jasmínovou rýží
  • Restované pšeničné nudle s kachním masem

Kafe & Kobliha

Osm druhů těch nejlepších donutů a dva festivalové speciály.

Cupcakekárna

Vybrané druhy lahodných cupcakes – sezónní speciály i osvědčená klasika.

  • Raffaello
  • Čokoládové pokušení se slaným karamelem
  • Cupcake á la francouzská OPERA
  • Brownies
  • Red velvet
  • Dýňový
  • Čokoládovo–ovocný z bezlepkové mouky
  • VEGAN cupcake z bezlepkové mouky

Hmyz na talíři

Hmyzí speciality pro odvážné.

  • Cvrček banánový na másle s koriandrem
  • Zophobas na chilli a česneku
  • Saranče na červeném víně

Zase rýže

Vybrané delikatesy z celého Vietnamu vaří Long Tran.

  • Xa xiu – vietnamská specialita, nudle s masem
  • Smažené rolky Nem Ran
  • Smažená žabí stehýnka
  • Dango – sladké kuličky plněné burákovým máslem

Cochin

Jihoindická kuchyně z oblasti Kerala.

  • samosa – smažená vegetariánská taštička plněná brambory, hráškem, kešu oříšky a rozličným kořením typickým pro jižní Indii
  • beef cutlet Kerala – keralský smažený „karbanátek“ z libového hovězího masa s kořením, zázvorem, chilli
  • masala čaj – indický aromatický horký čajový nápoj z mléka, zázvoru, kardamomu, skořice a dalšího koření
  • dum Biriyani – kuřecí kari na jihoindický způsob, rýže basmati s ghee, kešu ořechy, rozinkami, koriandrem
  • trojbarevné idly s trojbarevným chutney – tradiční jihoindická svačinka z fermentované rýže a mungo (barveno čistě zeleninou), podáváno se třemi druhy chutney
  • domácí chutney – ke streetfoodovým snackům zdarma rajčatovo–cibulové sladkokyselé pikantní chutney připravované s 9 druhy koření

DEBUT (pouze v sobotu)

Osvědčená klasika z našich českých luhů a hájů.

  • smetanový krém s konfitovaným česnekem
  • zvěřina na černém pivu s pastinákovým pyré

Eh bistro

Netradiční pozdravy ze země javorových listů.

  • poutine – kanadská specialita, domácí smažené hranolky s omáčkou z hovězího vývaru a sýrem
  • french fries s několika druhy dipů
  • nealko limonády
  • kanadské whisky

Lec Kůk + Meet & Eat (z technických důvodů pouze v pátek)

Vytříbené pokrmy ze surovin pocházejících přímo z kolébky evropské gastronomie.

  • quiche – francouzské slané koláče v několika variantách
  • Paris-Brest – věnečky z odpalovaného těsta
  • brownies – legendární čokoládový dezert v bezlepkové podobě
  • Mousse au chocolat – čokoládová pěna zdobená ovocem, bezlepková, bezlaktózová
  • hovězí po burgundsku – vyzrálé hovězí maso v bio kvalitě, pomalu vařené s kořenovou zeleninou v červeném víně, přílohou bude domácí bageta od Lec Kůk

Waffle

Sladké i slané variace oblíbené pochoutky z Francie a Belgie.

  • jahody se šlehačkou
  • Nutella se šlehačkou a lískovými oříšky
  • banán se šlehačkou
  • jablečné pyré se šlehačkou a skořicí
  • kokosový krém se šlehačkou a kokosem
  • zapečené se slaninou, čedarem a pažitkovým dipem
  • zapečené se slaninou, špenátem a česnekovým dipem

Anne’s Foodtruck (pouze v pátek)

To nejlepší z Mexika od Anny.

  • Burritos – hovězí chilli con carne, karamel. cibulka, salát, cheddar, rajčata
  • Burritos – trhané hovězí, pečená paprika, rýže, chilli-čokoládová omáčka
  • Sýrová Quesadilla – jalapeños, fazole, sýr, koriandr

Jovia Nalwanga

Autentické pochoutky nejen z Afriky přiveze Jovia Nalwanga.

  • africký kebab s opečenými bramborami
  • pilaf s masem a zeleninou
  • čapátí s masem a zeleninou
  • banánová palačinka

Judyth Sweet Art

To nejsou obyčejné makronky, to je malé umělecké dílo.

  • čokoláda
  • slaný karamel
  • jahoda
  • pistácie
  • kokos
  • lesní směs
  • káva
  • tiramisu
  • mandarinka
  • vanilka

Kočovný pivovar Albert

  • pět druhů čepovaných piv
  • pochutiny k pivu

Křupkafé

  • výběrová káva servírovaná v kelímku, nebo ve sladkém kornoutu

Tropico

  • Tajemství festivalu – mango a maracuja pyré
  • Banana dream – banánové pyré
  • Pina Colada – ananasový džus s kokosovou vodou
  • Mango lassí – mangové pyré, jogurt a kardamon

Všechna jídla i nápoje prodáváme za speciální festivalovou cenu do 100 Kč!

Welcome drink: čerstvý 100% přírodní džus mango nebo maracuja

Pravidla facebookové soutěže o vouchery v hodnotě 300 Kč: http://bit.ly/FFF_FB_Soutez